Kunniavieraat

Kirjailijavieras 2018, Mia Myllymäki

2018-02-07-120151_1680x1050_scrot

Mia Myllymäki kirjoittaa kummallisia tarinoita kotonaan Kokkolassa ja on suomalaisen fandomtoiminnan suuri ystävä. Aikoinaan sydämensä Tolkienin haltioille menettänyt kirjailija rakastaa fantasiaa ja scifiä. Esikoisromaani Väkevä mieli ilmestyi 2017 Osuuskummalta. Myllymäki on kirjoittanut myös kymmenen antologioissa ja verkkolehdissä julkaistua novellia, joista kaksi ovat poikineet Atorox-ehdokkuuden. Lisäksi hän on yksi Fandomelokuvan sekä Fandom Squadin käsikirjoittajista.

Kirjoittamisen vastapainoksi Myllymäki toimittaa novelliantologioita ja osallistuu yhdistystoimintaan. Hänen suosikkiteoksiaan Tolkienin tuotannon lisäksi ovat Johanna Sinisalon Auringon ydin ja Anne Leinosen novellikokoelma Valkeita lankoja.

 

 

Cosplayvieras 2018, Supa Nummelin

supa

Supa Nummelin on Vantaalta kotoisin oleva puu- ja metallialan artesaani, joka tunnetaan cosplaypiireissä muun muassa hätkähdyttävistä lavasteistaan sekä pukurakennelmistaan. Hänen taidonnäytteiisinsä kuuluvat muun muassa ihmisen kokoiset ja puettavat Dalek-robotit, jotka on ollut mahdollista bongata muun muassa Fandomelokuvassa sekä lukuisten fanitapahtumien käytäviltä. Fandomien puolella hänen sydämessään on erityinen paikka Doctor Wholle sekä Frozenille.

Cosplayprojektien lisäksi Nummelinin intohimoihin kuuluvat kirkonkellot, pienoismallit sekä museorautatietoiminta. Hän on muun muassa hallinnut kellonvalamisen taidon, ollut mukana toteuttamassa Liikenneviraston Suomi 100- dioraamaprojektia sekä rakentanut täysin toiminnallisen, nostalgisesteettisen ja fandomhenkísen The Fandom Railway -rautatien – vetureineen kaikkineen!

Kunniavieraiden lisäksi Kummaconissa nähdään myös joukko Erikoisvieraita, omien alojensa asiantuntijoita, jotka avustajat kunniavierasohjelmissa.

Juha-Matti ”Sheriffi” Seppä on kolossaalisista armorirakennelmista tuttu oululainen cosplayharrastaja sekä Panthers Tear Forgen yksi perustajajäsenistä. Muiden saavutustensa ohessa hän oli myös maailman ensimmäisen Kummaconin cosplaykilpailun voittaja.

Matti Järvinen on spekulatiivisen fiktion ja dekkarien harrastaja, joka on töissä Pasilan kirjastossa. Sivutöinään hän pyörittää monenlaista vanhaa kirjallisuutta julkaisevaa Nysalor-kustannusta.

Briitta Hepo-oja on opiskellut kirjallisuutta Oulun yliopistossa ja asuu nykyisin Helsingissä. Hänen esikoisteoksensa Siilin kuolema ilmestyi vuonna 2015 ja toinen kirjansa Hylättyjen lasten kaupunki viime vuonna Myllylahden kustantamina.

Eero Korpinen on freelancekääntäjä, jolta on julkaistu lukuisten novellien lisäksi kaksi pienoisromaania: Kanadan korpiin sijoittuva kauhutarina Jouluksi kotiin (2013) sekä siirtomaa-ajan Intiassa tapahtuva seikkailukertomus Patli Dunin yö (2016).

 

Aiempien vuosien kunniavieraat ovat olleet:

Kummacon 2017, kirjailija Antti Leikas.

Kummacon 2016, kirjailija Jenny Kangasvuo ja sarjakuvataiteilija Karoliina Korhonen.

Kummacon 2015, kirjailija Jaakko Markus Seppälä.

 

 

Mainokset