Kunniavieraat

Kirjailijavieras 2018, Mia Myllymäki

2018-02-07-120151_1680x1050_scrot

Mia Myllymäki kirjoittaa kummallisia tarinoita kotonaan Kokkolassa ja on suomalaisen fandomtoiminnan suuri ystävä. Aikoinaan sydämensä Tolkienin haltioille menettänyt kirjailija rakastaa fantasiaa ja scifiä. Esikoisromaani Väkevä mieli ilmestyi 2017 Osuuskummalta. Myllymäki on kirjoittanut myös kymmenen antologioissa ja verkkolehdissä julkaistua novellia, joista kaksi ovat poikineet Atorox-ehdokkuuden. Lisäksi hän on yksi Fandomelokuvan sekä Fandom Squadin käsikirjoittajista.

Kirjoittamisen vastapainoksi Myllymäki toimittaa novelliantologioita ja osallistuu yhdistystoimintaan. Hänen suosikkiteoksiaan Tolkienin tuotannon lisäksi ovat Johanna Sinisalon Auringon ydin ja Anne Leinosen novellikokoelma Valkeita lankoja.

 

 

Cosplayvieras 2018, Supa Nummelin

supa

Supa Nummelin on Vantaalta kotoisin oleva puu- ja metallialan artesaani, joka tunnetaan cosplaypiireissä muun muassa hätkähdyttävistä lavasteistaan sekä pukurakennelmistaan. Hänen taidonnäytteiisinsä kuuluvat muun muassa ihmisen kokoiset ja puettavat Dalek-robotit, jotka on ollut mahdollista bongata muun muassa Fandomelokuvassa sekä lukuisten fanitapahtumien käytäviltä. Fandomien puolella hänen sydämessään on erityinen paikka Doctor Wholle sekä Frozenille.

Cosplayprojektien lisäksi Nummelinin intohimoihin kuuluvat kirkonkellot, pienoismallit sekä museorautatietoiminta. Hän on muun muassa hallinnut kellonvalamisen taidon, ollut mukana toteuttamassa Liikenneviraston Suomi 100- dioraamaprojektia sekä rakentanut täysin toiminnallisen, nostalgisesteettisen ja fandomhenkísen The Fandom Railway -rautatien – vetureineen kaikkineen!

 

Aiempien vuosien kunniavieraat ovat olleet:

Kummacon 2017, kirjailija Antti Leikas.

Kummacon 2016, kirjailija Jenny Kangasvuo ja sarjakuvataiteilija Karoliina Korhonen.

Kummacon 2015, kirjailija Jaakko Markus Seppälä.