Ohjelma

Kummacon 2018 -tapahtuman ohjelmassa ovat edustettuina kirjallisuus, cosplay, länsimainen ja japanilainen sarjakuva, science fiction sekä pelit. Kaikki ohjelma on pääsymaksutonta.

Kopio_ Esimerkkiohjelma - Taulukko1-1

MOLEMPINA PÄIVINÄ

KARAOKE (LA KLO 10-18:30, SU KLO 10-17, NEBULA)
PELIHUONE (LA KLO 10-18:30, SU KLO 10-17, ANDROMEDA)
KUINKA TEHDÄ REALISTISIA PROPPEJA -TYÖPAJA (LA KLO 11-17, SU KLO 11-17, LUNA)
MYYNTIPÖYTÄSALI (LA KLO 10-18, SU KLO 10-17, URSA MAJOR)
TAIDEKUJA (LA KLO 10-18, SU KLO 10-17, URSA MINOR)
KUMMA KIRPPIS (LA KLO 11-18, SU KLO 10-17, AURORA BOREALIS)

LAUANTAI

KARAOKE (LA KLO 10-18:30, NEBULA)

Noora Sarjanoja

Antaudu musiikin huumaan ja päästä sulosointusi esille Kummaconin karaokessa!

PELIHUONE (LA KLO 10-18:30,  ANDROMEDA)

CRYO ry

Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry:n isännöimä pelisali, jossa on mahdollista tutustua laajaan pelivalikoimaan sekä yhdistyksen toimintaan.

(KPOP) RANDOM DANCE GAME (KLO 10-13.30, CASSIOPEIA)

Kai Aartola, Sheo Antila, Noora Alatalo, Iiris Ihalainen

Kyseessä on lähinnä eteläkorealaiseen ja myös japanilaiseen musiikkiin liittyvä, lukuisista coneista tuttu Random Dance Game -peli. Pelissä soitetaan niin sanotusti ”randomilla” pätkiä kappaleista ja mikäli pelaaja osaa kappaleeseen kuuluvan tanssin, täytyy hänen tanssia se. Tavanomaisten kpop-biisien täyttämän pelin seassa on yllätyksiä!

KPOPIN TIETOVISA (KLO 14-14.45, CASSIOPEIA)

Hannele “Edelyne” Tervo

Tiedätkö kaiken kpopista, idoleista ja Koreasta? Tervetuloa leikkimieliseen visaan max. 4 hengen joukkueissa. Voittajille luvassa kunniakirjat! Ohjelmaan ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA -KIRJASARJAN TARINALLISET ELEMENTIT (KLO 15-15.45, CASSIOPEIA)

Eetu Heikkinen
Tarkastelen The Melancholy of Haruhi Suzumiya-kirjasarjan tarinallisia elementtejä. Kuinka sarja leikkii populaarikulttuurin ja fiktion kliseillä, ja miten se esitteelee paikoitellen meta-narratiivisia osioita.

AUDITIIVINEN KERRONTA ED PISKORIN HIP HOP FAMILY TREE -SARJAKUVAROMAANISSA (KLO 16-16.20, CASSIOPEIA)

Anssi Vieruaho

Opinnäytetyön esittely. Anssi Vieruaho on analysoinut tutkielmassaan äänen roolia länsimaisessa sarjakuvassa.

AVARUUDEN HOULTOUKOT-NETTILYHÄRIN ESITYS (16:30-16:50, CASSIOPEIA)

Velhonhiha-ryhmä
Oululainen Velhonhiha-ryhmä esittää ensimmäisen jakson nollabudjetin nettilyhärisarjasta Avaruuden huoltoukot.

NAINEN JA/TAI VALTIO (KLO 11-11.45, ORION)

Julia “Kvartsi” Salminen

Valtaosa Hetalian hahmoista on miehiä, mutta mukaan on sujahtanut muutama nainenkin. Luennolla tarkastellaan, millaisia ovat sarjan naiset; olivat he sitten omia valtioitaan, nyotaliaa tai jotain aivan muuta.

FANDOM SQUAD (2018) ESITTÄYTYY (KLO 12-12:45, ORION)

Studio Korppikela
Cosplayelokuvan tekijät kertovat pahisteemaisen projektin tuottamisesta ja elämästä Fandomelokuvan (2017) jälkeen.

25 JÄNNÄÄ FAKTAA DISNEYN PELASTUSPARTIOSTA (KLO 13-13.45, ORION)

Aaron MacRöndel
Monelle tuttu Tikun ja Takun pelastuspartio on viihdyttänyt useita lapsikatsojia. Sarjasta on kuitenkin saattanut jäädä useammalta paitsi asioita, mihin ei ole kiinnittänyt huomiota tai on pysynyt täysin pimennossa. Ohjelma käsittelee 25 joillekin tuntematonta faktaa Pelastuspartiosta, jotka saattavat muuttaa käsityksen koko tv-sarjasta.

KOHTAA KUMMALLISEN KIRJOITTAJA (KLO 14-14:45, ORION)

Mia Myllymäki
Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan spefin kirjoittamisesta ja kirjan julkaisemisesta. Mia Myllymäki kertoo omasta tiestään kirjailijaksi, Väkevä mieli -romaanin synnystä ja siitä, miten muut kummalliset projektit ja kirjalliset harrasteet ovat tukeneet häntä matkan varrella.

KUOLEMA DISNEYN PIIRROSELOKUVISSA (15-15:45, ORION)

Julia “Kvartsi” Salminen
Vaikka Disneyn elokuvat ovat valtaosin aiheiltaan kepeitä, ei kuolema ole niissä tavaton asia. Aiheena se koskettaa hahmoluokkia aina sankareista pahiksiin, mutta kenelle sadut lopulta päättyvät huonosti? Ovatko kuolemat muuttuneet alkuperäisistä saduista tai ajan myötä? Luennolla käsitellään, kuinka Disneyn klassikkopiirroselokuvissa tyypillisesti ja epätyypillisesti ollaan kuoltu, tapettu, ja kuinka tästä ollaan päästy yli.

AVARUUSOLENTOJA VAI YLIVILKASTA MIELIKUVITUSTA? – ARKEOLOGINEN KATSAUS ANCIENT ALIENS-TELEVISIOSARJAAN (KLO 16-16:45, ORION)

Janne Mustonen
Onko maapallolla vieraillut avaruusolentoja ihmisen menneisyydessä? Onko siitä löydettävissä arkeologisia todisteita, kuten Ancient Aliens -televisiosarja väittää? Mitä on pseudoarkeologia ja mikä yhteys sillä on Ancient Aliens -televisiosarjaan? Luennon vetäjä on omassa arkeologian opinnäytetyössään perehtynyt kyseisiin asioihin, joista tulee kanssanne keskustelemaan luennollaan.

AVAJAISET / ELSAN ERIKOINEN TALVI (KLO 10:30-10.45, TARDIS)

Supavit, Laura ja Tuomas
Elsa lennähtää sinisellä kopilla nimeltään Tardis jäisille vuorille. Kaikkia tietää mitä hänen suustaan laulaessaan tulee. Mutta mitä tapahtuukaan kun Dalekit ovatkin jo Elsaa ennen vuorilla?

LIP SYNC -TAISTO (KLO 12-12.45, TARDIS)

Barrelborns

Lip sync – taisto on leikkimielinen ohjelmanumero, jossa asenne ratkaisee! Laulaminen jää taustanauhan huoleksi ja sinä pääset vetämään muikean lavashown hahmona tai omana itsenäsi. Tule esittämään valitsemasi biisi joko soolona tai duettona ja päihitä muut!
Lip sync -taistossa jokaisella kierroksella kaksi esitystä kamppailee toisiaan vastaan valitsemillaan kappaleilla ja yleisö päättää kierroksen voittajan.

KUMMAN KIRJOITTAJIA (KLO 13-13-45, TARDIS)

Matti Järvinen, Briitta Hepo-oja, Mia Myllymäki, Eero Korpinen
Millaista on kirjoittaa spefiä? Kirjailijoiden paneelikeskustelussa pohditaan spefin syvintä olemusta muttei liian raskassoutuisesti. Tule kuulemaan, miten kirjan saa julkaistuksi ja mitä yllätyksiä spefin kirjoittamisessa voi kohdata.

COSPLAYDEITTI (KLO 15-16.45, TARDIS)

Deittiheittiöt

Kaipaatko itsellesi seuralaista jakamaan kanssasi ajan ja paikan ihmeet, hurjat seikkailut ja uskomattomimmat sattumukset? Voit löytää etsimäsi Kummaconin Cosplaydeitistä! Matkakumppanin ei tarvitse olla romanttinen. Allons-y!

FANDOM SQUAD (KLO 17-18, TARDIS)

Studio Korppikela
Elokuvan ensi-ilta! Fandom Squad (2018) on multifandomfanielokuva, jossa universumin pahinten pahisten on lyöttäydyttävä yhteen suuremman uhan edessä. Elokuvan tuotti Studio Korppikela elokuva- ja cosplayharrastajien avulla kautta Suomen. Projekti on jatkoa viime vuoden fanitapahtumia kiertäneelle Fandomelokuvalle (2017).

KOSMOS KLUBI / ILTABILEET (KLO 18.30-22.59, TARDIS)

Kummaconin ikärajattomat ja pääsymaksuttomat iltabileet järjestetään avaruusaluksemme sydämessä, TARDIKSESSA! Tule laittamaan jalalla koreasti, rentoutumaan Space Cantinaan teemadrinkkien kanssa, osoittamaan nörttitietämyksesi GAME SHOW’ssa tai askartelemaan ikioma foliohattu.

OUT OF THIS WORLD GAME SHOW (KLO 19-20, TARDIS/KOSMOS KLUBI)

Jonna Miikkulainen

Gameshow jossa on kaksi kolmen henkilön tiimiä. Tiimit käyvät kisaa siitä kuka saa eniten pisteitä. Pisteitä saa tehtävistä joihin kuuluu muunmuassa pantomiimiä, kysymyskierros ja musiikkikierros. Voittajajoukkue saa hienon palkinnon ja häviäjäjoukkue osallistumispalkinnon!

MINI-CONLYMPIALAISET (KLO 11-17, ULKOAVARUUS)

Milja Toivanen ja Tiia Joutsen
Conlympialaiset palaavat pienempänä mutta yhtä hauskana! Animeconissa nähty conlympialaiset palaa mahtavilla ja nörttimäisillä ”liikuntalajeillaan”. Tule kokeilemaan taitojasi mukavissa nörteille teemoitetuissa lajeissa. Urheilun ilon lisäksi tarjolla on pieni palkinto. (Säävaraus!)

KUINKA TEHDÄ REALISTISIA PROPPEJA -TYÖPAJA (LA KLO 11-17, LUNA)

Supavit, Laura ja Tuomas

Isojen proppien tekemiseen tutustumista ja materiaalien hyödyntämisoppia Dalekien taukotelakalla.

SUNNUNTAI

KARAOKE (SU KLO 10-17, NEBULA)

Noora Sarjanoja

Antaudu musiikin huumaan ja päästä sulosointusi esille Kummaconin karaokessa!

PELIHUONE (SU KLO 10-17, ANDROMEDA)

CRYO ry

Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry:n isännöimä pelisali, jossa on mahdollista tutustua laajaan pelivalikoimaan sekä yhdistyksen toimintaan.

MANGAA JA FANTASIAA: JAPANILAISEN SARJAKUVAN TAIANOMAISUUS (KLO 11-12.45, CASSIOPEIA)

Oona Hintikka & Pieta Tuomisto
Manga ja fantasia tuntuvat olevan suosiolistausten perusteella erottamaton pari: fantasiamangoja on olemassa melkeinpä enemmän kuin kukaan osaa laskea ja varsinkin Japanin ulkopuolella  näitä sarjoja luetaan ahkerammin kuin muita mangan lajeja. Mutta mihin pohjautuu sarjojen suosio ja mistä oikeastaan syntyy mangan taianomaisuus? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään luennon aikana vastauksia.

DISNEY-ELOKUVIEN PERHEMALLISTA JA ISYYDENKUVAUKSESTA (KLO 13-13:45, CASSIOPEIA)

Aino Isojärvi
Miksi Disney-piirretyissä ympäröivää yhteiskuntaa käsitellään usein isän hahmon kautta? Miksi isä on vielä 2010-luvulla Disney-perheen määrittävä ja yhdessäpitävä voimavara? Mikä on isähahmon merkitys Disney-klassikoille? Luennolla tutustumme havainnollistavin esimerkein tyypilliseen Disney-perheeseen ja Disney-isäkuvaukseen.

SODAN PLANEETAN VUOSISATA – SARJASUOSITUKSENA MARS-KIRJAT (KLO 14-14:45, CASSIOPEIA)

Johanna “J.S.E.” Salminen
Muun muassa Tarzan-sarjan luojana tunnettu Edgar Rice Burroughs muutti tieteiskirjallisuuden pysyvästi julkaisemalla vuonna 1917 romaanina Mars-sarjan avausteoksen ja sarja kuuluu harrastajien lukemistoon edelleen yli sata vuotta myöhemminkin.

LEIKKI, PELI JA KIRJALLISUUS – PELILLISYYS JEAN LE FLAMBEUR -TRILOGIASSA (KLO 15-15:45, CASSIOPEIA)

Aleksi Nikula
Erilaisista peleistä on tullut lähes korvaamaton osa arkeamme. Luennon aikana esittelen tieteiskirjailija Hannu Rajaniemen näkemystä siitä, millainen täysin peleille perustuva yhteiskunta voisi olla. Sisältö perustuu graduuni Leikki ja peli Hannu Rajaniemen Jean le Flambeur -trilogiassa, jossa tutkin kyseisen kirjasarjan, ja etenkin siinä esiintyvän zoku-kulttuurin, pelillisiä piirteitä.

ANALYYSIA ALATARINASTA – TOBY FOXIN UNDERTALE KIRJALLISUUDENTUTKIJAN SILMIN (KLO 16-16.45, CASSIOPEIA)

Eekoo Köngäs
Jokainen on tähän mennessä kuullut pelistä Undertale. MIkä teki pelistä niin erikoisen, että se hurmasi pelaajat pitkin internettiä? Yritän vastata osittain tähän kysymykseen pelitutkimuksen ja kirjallisuudentutkimuksen käsitteistön avulla, keskittyen erityisesti pelin kerrontaan ja hahmoihin.
Huolimatta tutkimuskäsitteistä luento on yleistajuinen.

VOLTRONIN 30 VUOTTA (KLO 10-10:45, ORION)

Deittiheittiöt
Voltron Legendary Defender on reboot muun muassa 80-luvulla olleesta Voltron Defender of the Universesta. Miten nämä sarjat erovat toisistaan, mitä asioita päivitettiin 2010-luvulle? Kannattaako nykysarjaa fanittavan uhrata aikaansa vanhemmalle versiolle?

VOLTRON-MIITTI (KLO 11-12:45, ORION)

Spacegays cosplay
Voltron Legendary Defender-sarjan fanien tapaaminen.

WUXIA JA TAOLAISUUS – KOSMOKSEN RÄJÄYTTÄVÄT VOIMAT (KLO 13-14, ORION)

Hannele “Edelyne” Tervo

Wuxia on kiinalainen kirjallisuuden tyylilaji, jossa itämaisten taistelutaitojen lisäksi erilaiset uskonnot kuten taolaisuus, nostavat päätään. Mitä kaikkea wuxia pitää sisällään ja millaiset sarjat ovat suosittuja Aasiassa? Luento tarjoaa kevyen sukelluksen aiheeseen sisältäen yksinäisen fanin hehkutusta.

NESCITUS: KUUNNELMA-ESITYS (KLO 15-15.30, ORION)

S.A. Hakkarainen

Tervetuloa Nescitus- kuunnelman esitystilaisuuteen!

Nescitus on kosmisen kauhun vivahteilla höystetty dystopiaromaani
maailmasta, jossa on olemassa vain yksi Kaupunki. Kaupungissa valtaa
pitävä Virasto on kuitenkin aidannut yhden alueen karanteeniin – ja tätä aluetta
kutsutaan Ulkoiseksi Kehäksi. Kun Virastossa työskentelevä Samuel Markham
saa salaperäisen faksin kautta koordinaatit, jotka ohjaavat hänet kohti Ulkoista Kehää,
alkaa matka Kaupungin pimeälle puolelle – paikkaan, jossa tajunnan ovet avataan
ja todellisuuden rajat venyvät.

Esityksessä kuullaan kirjan prologi kuunnelmamuodossa.
Esityksen pituus on noin 23 minuuttia. Osuuskumma- kustannus julkaisee Nescituksen syksyllä 2018.
LOKI: MUINAISTARUISTA SUPERSANKARIEN SEURAKSI (16-16:45, ORION)

Julia “Kvartsi” Salminen
Alunperin Loki tuli tunnetuksi skandinavian muinaistaruista, mutta on sittemmin siirtynyt suurelle ruudulle Marvelin elokuvien kautta… mutta onko Marvelin Lokissa enää jäljellä enää mitään näistä alkuperäisistä tarinoista? Mitä on, ja mitä ei ole, muuttunut vajaan tuhannen vuoden saatossa?

FFFIGHT (KLO 11-12:45, TARDIS)

TeamYliYsiTonnia
TYY saapuu jälleen kerran Kummaconiin viihdyttämään käviöitä FFFightin, leikkimielisen Final Fantasy tyylisen taistelun tahtiin!
Muistatko tarinan, joka alkoi viime vuoden Kummaconissa tai katsoitko sen jälkikäteen YouTubesta? Sillä tällä kertaa tarina jatkuu ja sinulla on mahdollisuus päästä osaksi sitä!
Aijempaa kokemusta ei tarvita, sillä saat halutessasi ohjeet. Ilmottaudu siis mukaan!

COSPLAYKISA (KLO 14-14.45, TARDIS)

Kvartsi, Neekkis ja Maraku

Kosmoksen kovimmat kilpailevat huikeista palkinnoista Kummaconin cosplaykisassa! Väliaikaesityksen tarjoaa tanssiryhmä BLUFF.

COSPLAYPANEELI (KLO 15-16, TARDIS)

Supavit Nummelin, Juha-Matti “Sheriffi” Seppä ja Tuulia ”Joy” Turpeenoja

Keitä ovat tekijät kolossaalisten cossien takana? Dalekien tekijänä tunnettu cosplayvieras Supavit Nummelin ja massiivista armoreista tunnistettava erikoisvieras Juha-Matti “Sheriffi” Seppä kertovat astetta kunnianhimoisempien cosplayprojektien tekemisestä. Paneelin puheenjohtajana toimii Tuulia “Joy” Turpeenoja.

PÄÄTTÄJÄISET / ÖRKKISEDÄN SATUTUOKIO (KLO 17-17:30, TARDIS)

Tommi “Örkkisetä” Kekkonen
Yleisön pyynnöstä Örkkisetä lukee jälleen sadun kaikille halukkaille kuulijoille. Luvassa hämmennystä, herkkiä hetkiä, sekä raakaa kritiikkiä, örkkityyliin.

KUINKA TEHDÄ REALISTISIA PROPPEJA -TYÖPAJA (SU KLO 11-17, LUNA)

Supavit, Laura ja Tuomas

Isojen proppien tekemiseen tutustumista ja materiaalien hyödyntämisoppia Dalekien taukotelakalla.

Mainokset