Kunniavieraat

Kirjailijavieras – sarjakuvataiteilija Avi Heikkinen

Olen Oulussa 1984 syntynyt sarjakuvantekijä ja käsikirjoittaja. Voitin Oulun omakuva s (1)pohjoismaisen sarjakuvakilpailun 2016. Tänä vuonna tulee teattereihin käsikirjoittamani pitkä elokuva Poissa. Olen osallistunut lukuisiin sarjakuva-antologioihin ja      -näyttelyihin, sekä piirtänyt myös Ankkalinnan Pamaus     -lehden kansikuvia. Tämän vuoden helmikuussa POKUTO julkaisi esikoissarjakuvaromaanini Valotusajan, joka on saanut erittäin hyvät arvostelut. Toimin lisäksi Keski-Suomen sarjakuvaseura KESS ry:n toiminnanjohtajana ja sihteerinä.

Elelen puolison, muksun ja kahden koiran kanssa Jyväskylässä. Rakastan käydä yksin elokuvissa, lukea sarjakuvia autossa sadepäivinä ja haaveilla terveellisistä elämäntavoista.

Cosplayvieras – armori- ja cosplayharrastaja Juha-Matti ”Sheriffi” Seppä

EOS 5D Mark IV9460

Hirlimpsis rakkaat cosplay- ja conitoverit!
Nimeni on Juha-Matti ”Sheriff” Seppä ja minut ehkä tunnetaan parhaiten armori cosseistani ja niiden massiivisuudesta.
Olen harrastanut cosplayta sen kymmenen vuotta ja bravuurejani ovat armoricossit, poseeraaminen ja fiilistely. Kokemusta löytyy laidasta laitaan kisailun ja keikkailujen saralla. Tykkään coneista eniten siitä kun pääsee kohtaamaan muita harrastaja tovereita, viettämään aikaa ja tekemään uusia tuttavuuksia (vanhoja unohtamatta). Ja halit <3️ voi pojat, kun tykkään halia!

Tulen Kummaconiin erityisesti teitä varten! Haluan jutella niitä näitä, jakaa tieto- taito- ja kömmähdyskokemuksiani, photoshoottailla ja poseerata kameran edessä teidän kanssanne! Toiveeni on että mahdollisimman monella conilaisella olisi hauskaa ja mukavaa viettää Kummaconi yhdessä. Haluan auttaa, kannustaa ja innostaa teitä löytämään se oma potentiaalisuus ja saavuttamaan omat cosplayunelmat!
Joten nykäise vaan hihasta (tai kevyesti armorista) ja pidetään yhdessä ikimuistoinen Kummacon!

 

Kunniavieraiden ohjelmat

IF YOU CAN DREAM IT… (KLO 12-12:45, AUDITORIO)

Juha-Matti ’Sheriff’ Seppä

…you can do it!’ Pantterien Sheriffi astuu jälleen kerran lavalle haarniskassaan jakamaan viisauttaan. Sinä, cossiunelmasi, motivaatiosi, inspiraatiosi, ja ennen kaikkea potentiaalisi ovat pääosassa keskusteluun painottavassa luennossa.

KUNNIAVIERASHAASTATTELU – AVI HEIKKINEN (KLO 12-12:45, KIRJASTO)

Avi Heikkinen

Kummaconin kunniavieras sarjakuvataiteilija Avi Heikkinen kertoo haastattelussa kirjoittamisesta sekä sarjakuvan kirjoitusprosessista. Valotusaika (2019) on tämän vuoden arvostelumenestys, jota on verrattu jopa Frank Millerin teoksiin. Haastattelijana Tuulia “Joy” Turpeenoja.

AVI HEIKKINEN SIGNEERAA POKUTON PÖYDÄLLÄ (KLO 13-14, MYYNTIPÖYTÄSALI)

Tule tervehtimään Kummaconin kunniavierasta ja nappaamaan signeeraus vaikka ohjelmalehteen tai omaan kappaleeseesi Valotusaika (2019) -sarjakuvaa!

AVI HEIKKINEN: VALOTUSAIKA (KLO 14-14:45, KIRJASTO)

Avi Heikkinen

Arvostelumenestys Valotusaika on mielen nyrjäyttävä scifidekkari, jonka pääosissa seikkailevat lusmu pikkurikollinen, pehmolelupossuun asennettu elämäänsä tyytymätön tekoäly ja puolikuuro ex-poliisi. Albumi on tehty poikkeuksellisella tavalla: jokainen kuva on alkujaan aidoissa lokaatioissa oikein näyttelijöin kuvattu valokuva. Heikkinen esittelee käyttämäänsä kuvamanipulaatiomenetelmää ja käy läpi suureksi paisunutta projektia aina käsikirjoittamisesta lopullisten sivujen rakentamiseen.

PÄÄTTÄJÄISET (KLO 17-17:30, AUDITORIO)

Studio Korppikela

Kaikki seikkailut päättyvät joskus, ja näin on myös vuoden 2019 Kummaconin suhteen. Viimeisenä hurraahuutona Örkki-setä Tommi ja cosplaykunniavieras Sheriffi lukevat conittajille iltasadun.

 

 

Aiempien vuosien kunniavieraat ovat olleet:

Kummacon 2018, kirjailija Mia Myllymäki ja cosplayartesaani Supa Nummelin

Erikoisvieraina 2018 Juha-Matti ”Sheriffi” Seppä, Matti Järvinen, Briitta Hepo-oja ja Eero Korpinen

Kummacon 2017, kirjailija Antti Leikas.

Kummacon 2016, kirjailija Jenny Kangasvuo ja sarjakuvataiteilija Karoliina Korhonen.

Kummacon 2015, kirjailija Jaakko Markus Seppälä.