Ohjelma

Kummacon 2019 -tapahtuman ohjelmassa ovat edustettuina kirjallisuus, cosplay, länsimainen ja japanilainen sarjakuva, science fiction sekä pelit. Luentojen, esitysten, työpajojen sekä pelisalin ja karaoken lisäksi järjestämme myös Cosplaykisan. Kaikki ohjelma on pääsymaksutonta.
Toteutamme ensimmäistä kertaa myös Kumma Seminaarin, jossa yleisön on mahdollista päästä kuulemaan kirjallisuus- ja populaarikulttuurin aiheiden ympärille keskittyviä tutkielmaesittelyjä sekä akateemisessa viitekehyksessä esitettyjä luentoja fanikulttuurista, kirjoista sekä elokuvista. Kumma Seminaari järjestetään lauantaina Kastellin Kirjastolla ja esitykset ovat kaikille avoimia.
Cosplayohjelmien sekä -kisan haku tapahtuu omalla sivullaan.

Ohjelma 2019 - LAUANTAI-1 - Edited (1)

Ohjelma 2019 - SUNNUNTAI (1)-1 - Edited

LAUANTAIN JATKUVA OHJELMA

 

PIIRTONURKKA (KLO 11-16, KIRJASTO)

Tule päästämään sisäinen taiteilijasi valloilleen! Voit askarrella esimerkiksi sunnuntaita varten äitienpäiväkortin!

 

PLEIKKARINURKKA (KLO 11-18, KIRJASTO)

Tilassa voi pelata PlayStation 4 -konsolipelejä. Käytössä on pelikonsoli ja kaksi peliohjainta. Ohjaimet saa käyttöönsä kirjastokorttia vastaan.

 

UFA – UNIDENTIFIED FREE ARTIST (KLO 10-13, LUOKKA 41023)

Mielipaletti/Hyvän Mielen Talo ry

Kumma minä – valjasta käyttöön sisäinen UFA:si. Tule tekemään Guerilla art –sissitaideteoksesi pop up-työpajaan ja jätä itsestäsi jälki.

 

KUMMA KARAOKE (KLO 10­-18, 41032)

Noora Sarjanoja

Antaudu musiikin huumaan ja päästä sulosointusi esille Kummaconin karaokessa!

 

KUMMA PELIHUONE (KLO 10­-18, 41031)

Kummacon

Kumma pelisali, jossa on mahdollista tutustua laajaan pelivalikoimaan sekä pelailla lautapelejä!

 

LAUANTAIN OHJELMA

 

RUNOUSAAMIAINEN (KLO 10-11, MYYNTISALI/KUMMA KAHVILA)

Studio Korppikela & Epe Niiranen

Tervetuloa starttaamaan viikonloppu runolausunnan, hyvän aamiaisen, riimittelevien kahvikuppien sekä aikaisille linnuille tarkoitettujen tarjousten kera! Psst – näytä kassalla kirjastosta lainaamasi kirja niin saat riimittelevän aamukahvin ilmaiseksi!

 

AKATEEMISESTI ALATARINASTA 2.0 – UNDERTALE KIRJALLISUUDENTUTKIJAN SILMIN (KLO 11-11:45, KIRJASTO)

EeKoo ”Neekkis” Köngäs

Laajennettu versio viime vuoden luennosta. Jokainen on tähän mennessä kuullut pelistä Undertale. Mikä teki pelistä niin erikoisen, että se hurmasi pelaajat pitkin Internettiä? Yritän vastata osittain tähän kysymykseen

pelitutkimuksen ja kirjallisuudentutkimuksen käsitteistön avulla, keskittyen erityisesti pelin kerrontaan ja hahmoihin.

 

SINUN VIDEOPELISEIKKAILUSI –MIITTI (KLO 11-11:45, LUOKKA 41022)

Jasmin Mäkitalo ja Marjukka Tervonen

Miitti, jossa kaikenlaiset videopelifanit voivat tulla juttelemaan, katsomaan cosseja ja jakamaan lempivideopeliseikkailunsa! Ohjelmassa on myös videopeliteemainen Kahoot, josta voi voittaa pieniä palkintoja.

 

AVAJAISET (KLO 11:30-12, AUDITORIO)

Studio Korppikela & Kai Aartola

Tervetuloa osallistumaan tapahtuman avajaisiin!

Kummaconin pääjärjestäjät lausuvat tervetulosanat ja Kai Aartola ryhmineen esittää huikean tanssiesityksen. 2018 startannut Kai Aartolan “ihaokkai/ihaokiltapaivakerhokai” k-pop-tanssinopetus näyttää tuloksensa “Edistyneet”-tasolleen keskitetyssä juonellisessa tarinassa, joka esitetään k-pop –koreografioiden pohjalta. Esitykseen valitut kappaleet kuvaavat musikaalinomaisesti seikkailun tapahtumia sanoillaan, teemoillaan ja koreografioillaan. K-pop-pohjaa tukemassa on tarinankerrontaa myös puheen sekä länsimaisen musiikin keinoin.

 

IF YOU CAN DREAM IT… (KLO 12-12:45, AUDITORIO)

Juha-Matti ’Sheriff’ Seppä

…you can do it!’ Pantterien Sheriffi astuu jälleen kerran lavalle haarniskassaan jakamaan viisauttaan. Sinä, cossiunelmasi, motivaatiosi, inspiraatiosi, ja ennen kaikkea potentiaalisi ovat pääosassa keskusteluun painottavassa luennossa.

 

PELIT JA PELAAMINEN KIRJALLISUUDESSA (KLO 12-12:45, KIRJASTO)

Aleksi Nikula

Esittelyssä väitöskirjan ideapaperi. Ohjelmanpitäjä tutkii millaisia visioita nykyajan tieteiskirjallisuudessa esitellään peleistä ja niiden asemasta todellisuudessamme. Lähdeaineisto kattaa mm. Hannu Rajaniemen ideat peleistä uusina maailmoina ja elämäntapana sekä Neal Stephensonin satumaiset kasvatusseikkailut.

 

EREN YEAGERIN KÄSITYS VAPAUDESTA (KLO 12-12:45, LUOKKA 41022)

Eetu Heikkinen

Attack on Titan –sarjan protagonisti Eren puhuu paljon vapaudesta. Mutta millaiseksi Eren oikeastaan näkee ja käsittää vapauden? Mistä elementeistä vapaus koostuu?

 

LIP SYNC -TAISTO (KLO 13-13:45, AUDITORIO)

Barrelborns & Deittiheittiöt

Oletko kävelevä jukeboxi, joka hoilaa kaikkien biisien mukana? Haluaisitko esiintyä lavalla, mutta selvitä siitä rasittamatta omaa ääntäsi? Sepä hyvä! Tule Lipsync -taistoon!

Lip sync -taisto on leikkimielinen ohjelmanumero, jossa asenne ratkaisee! Laulaminen jää taustanauhan huoleksi ja sinä pääset vetämään muikean lavashown hahmona tai omana itsenäsi. Osallistua voi yksin tai kaverin kanssa.

Lip sync -taistossa jokaisella kierroksella kaksi esitystä kamppailee toisiaan vastaan valitsemillaan kappaleilla ja yleisö päättää kierroksen voittajan. Eikä mikään show ole show ilman yleisöä, joten mikäli oma esiintyminen ei inspaa, olet tervetullut myös nauttimaan muiden esityksistä!

 

ÄITI, ISÄ JA DORAR: POLYAMORISEN PERHEEN KUVAUS TARU JA TARMO VÄYRYSEN “VUORILEIJONAN VARJO” –SARJASSA (KLO 13-13:45, KIRJASTO)

Emiliä Leppälä

Esittely tulevasta pro gradu-työstä. Aiheena polyamorisen perhemallin kuvaus kotimaisessa Taru ja Tarmo Väyrysen Vuorileijonan varjo –fantasiakirjasarjassa. Keskeistä on, kuinka: 1. polyamorista suhdetta ja sen ympärille muodostuvaa perhettä representoidaan, ja 2. miten näillä representaatioilla heijastetaan meidän yhteiskuntaamme.

 

EXPAA JA LOOTTIA ELI MITEN TEHDÄ OMASTA ELÄMÄSTÄ SEIKKAILU (KLO 13-13:45, LUOKKA 41022)

Reetta Järvenpää

Roolipelit – niin perinteiset kynällä ja paperilla pelattavat kuin uudemmat pc-ropetkin – vievät pelaajan henkeäsalpaaviin seikkailuihin ja eksoottisiin maisemiin. Voisiko roolipelien elementtejä soveltaa tavalliseen arkielämään? Roolipelaaja ja oman elämänsä player character Reetta kertoo, miten perusarkeen voi lisätä hivenen seikkailua.

 

COSPLAYN EKOLOGISUUS (KLO 13-13:45, LUOKKA 41023)

Ruhtinascosplay

Oletko aina miettinyt cosplayn ilmastovaikutuksia? Entäpä materiaalivalintojen ympäristöpäästöjä? Pohditko sitä, miten hävittää vanha cossi oikeaoppisesti? Näihin kysymyksiin sekä muihin tullaan vastaamaan tällä luennolla! Ohjeita, pohdintaa, keskustelua ja tiukkaa analyysia cosplayn ekologisuudesta, sekä miten Suomessa voi harrastaa cosplayta luontoa kunnioittaen.

 

SLASH, PORNO JA AKATEMIA, OH MY! (KLO 14-14:45, KIRJASTO)

Silja Kukka

Slashia käsittelevän väitöskirjatyön esittelyä, tai kuinka lakkasin huolehtimasta katu-uskottavuudesta ja aloin ammattimaiseksi fanitytöksi.

 

MONTE CRISTON SAARELTA KUUSIIRTOKUNTAAN – KLASSIKKOROMAANIN ADAPTAATIO (KLO 14-14:45, LUOKKA 41022)

Gankutsuō – The Count of Monte Cristo (2004-5) on vuoteen 5053 sijoittuva science fiction animesarja, joka perustuu löyhästi Alexander Dumas’n klassikkoromaaniin Monte-Criston kreivi (1844). Miten lähdeteoksen maailman siirtäminen avaruusalusten ja jättirobottien maailmaan on muuttanut tarinaa ja onko juonesta enää mitään tunnistettavissa?

Luento sisältää spoilereita sarjasta sekä kirjasta.

 

COSPLAYKISA (KLO 14-15, JUHLASALI)

Studio Korppikela

Kuka seikkailijoista voittaa huikeat palkinnot tämän vuoden

Kummaconin cosplaykisassa? Väliaikaesityksen juonellisen ja seikkailuteemaisen tanssiesityselämyksen tarjoaa tanssiryhmä BLUFF.

 

MUINAISSKANDINAAVINEN KIELI VIIKINGIT-SARJASSA (KLO 15-15:45, KIRJASTO)

Essi Ranta

Miten Viikingit-sarjassa käytetään vanhoja skandinaavisia kielimuotoja? Miten kieli vaikuttaa tarinankerrontaan ja onko sillä juonen kannalta merkitystä? Ja ennen kaikkea: käytetäänkö sarjassa todellista vai kuvitteellista kieltä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pyritään löytämään vastaus tämän luennon aikana. Spoilerivaroitus!

 

SEIKKAILULLE LOLITA-MUODIN SYÖVEREIHIN (KLO 15-15:45, LUOKKA 41022)

Tuulia ”Joy” Turpeenoja

Ovatko kauan Lolitaa harrastaneet oikeasti ilkeitä elitistejä vai onko se vain oletus?

Katsotaanko vasta-alkajia alaspäin ja poljetaanko heidät maahan?

Mitä, jos ei ole suuria rahoja käyttää Lolitaan?

Seikkaile itsesi tälle luennolle keskustelemaan Lolitasta ja innostamaan itsesi mukaan harrastukseen!

 

DM’S GUILD (KLO 15-16:45, LUOKKA 41023)

Sakari Lind ja Tapani Tomperi / Byströmin talo

Tutustuminen roolipelin johtamiseen! Esittelyssä myös Byströmin talon nuortentoimintaa.

 

FFFIGHT (KLO 15-16, JUHLASALI)

Team Yli Ysitonnia

FFFight on raakaa voimaa, huumoria ja magiaa pursuava ohjelma, jossa kuka vain voi osallistua taistoon vihollisia tai ystäviään vastaan. Tässä Final Fantasy pohjaisessa spektaakkelissa matkaamme hurjiin seikkailuihin New Yorkin vilinään nujertamaan vihreät vihollisemme ja palauttamaan klaanillemme kunnian. Oletko valmis?

 

RUUSUJEN SOTA VALTAISTUINPELIN INNOITTAJANA (KLO 16-16:45, KIRJASTO)

Julia “Kvartsi” Salminen

Joskus totuus on tarua ihmeellisempää, mutta silloin tällöin kirjailijat, kuten George R. R. Martin, käyttävät todellisia historiallisia tapahtumia innoittamaan tarinoitaan lohikäärmeistä, murhista ja talven saapumisesta. Luennolla käsitelläänkin, miten 1400-luvulla sodittu Ruusujen sota on jättänyt jälkensä huippusuosittuun Game of Thronesiin.

 

IDOL-MIITTI (KLO 16-16:45, LUOKKA 41022)

Minja Kokkoniemi ja Reetu Salonen

Miitissä keskustellaan idolianimeista, nähdään muita kiinnostuneita ja cossaajia, myös Kahoot luvassa, eli tuothan puhelimen tai muun laitteen jolla pääset nettiin!

 

AKATEEMISESTI YAOI-KÄSISTÄ (KLO 17-17:45, KIRJASTO)

Kata Koponen

Nättipojat, tuo yaoi-mangan suurin siunaus ja synti! Välillä anatomia venyy ja paukkuu ja hahmojen sukupuolikin on lähinnä iso kysymysmerkki. Bishounenien sukupuoli on inspiroinut useita akateemisia tutkimuksia länsimaissakin. Luennolla käymme läpi nättipoikien sukupuoliperformaation piirteitä läpi yaoi-mangan historian, ja erilaisia aiheeseen liittyviä teorioita. Luento on uusinta Kumma Katujuhla –tapahtumassa esitetystä luennosta.

 

THOR: MUINAISTARUISTA SUPERSANKARIEN SEURAKSI (KLO 16-16:45, KIRJASTO)

Julia “Kvartsi” Salminen

Alunperin Thor tuli tunnetuksi Skandinavian muinaistaruista, mutta on sittemmin siirtynyt suurelle ruudulle Marvelin elokuvien kautta… mutta onko Marvelin Thorissa enää jäljellä enää mitään näistä alkuperäisistä tarinoista? Mitä on, ja mitä ei ole, muuttunut vajaan tuhannen vuoden saatossa?

 

ILTABILEET: SEIKKAILIJOIDEN KLUBI (KLO 20-00, MYLLYTULLIN KOULU, OULUN KESKUSTA)

Tervetuloa päättämään ensimmäinen conipäivä Kummaconin pääsymaksuttomiin ja ikärajattomiin iltabileisiin! Luvassa näyttävä tanssiesitys, musiikkia sekä teemadrinkkejä!

Luvassa on sekoitus Kai Aartolan ”ihaokiltapaivakerhokai” k-pop tanssitunneilla opituista koreografioista. Esitys on vapaamuotoinen oppilasnäytös tähänastisilta kursseilta, ja siihen on annettu mahdollisuus kaikille kursseilla käyneistä oppilaista. Esitys alkaa klo 20 juhlasalissa.

 

SUNNUNTAIN JATKUVA OHJELMA

 

PLEIKKARINURKKA (KLO 11-17, KIRJASTO)

Tilassa voi pelata PlayStation 4 -konsolipelejä. Käytössä on pelikonsoli ja kaksi peliohjainta. Ohjaimet saa käyttöönsä kirjastokorttia vastaan.

 

KUMMA KARAOKE (KLO 11-17, LUOKKA 41032)

Noora Sarjanoja

Antaudu musiikin huumaan ja päästä sulosointusi esille Kummaconin karaokessa!

 

KUMMA PELIHUONE (KLO 11­-17, 41031)

Kummacon

Kumma pelisali, jossa on mahdollista tutustua laajaan pelivalikoimaan sekä pelailla lautapelejä!

 

SUNNUNTAIN OHJELMA

 

MULAN: NAISTEN VOIMAELOKUVA VAI MIEHISYYDEN YLISTYSLAULU? (KLO 11-11:45, KIRJASTO)

Aino Isojärvi

Walt Disneyn klassikkopiirretyssä nuori tyttö verhoutuu isänsä pukuun mennäkseen tämän puolesta sotaan. Miksi animaatiota pidetään Disney-studion feministisimpänä teoksena, vaikka elokuva toistuvasti kannustaa toimimaan ”niin kuin mies”? Luennolla Oulun yliopiston Disney-väitöstutkija Aino Isojärvi tutustuttaa kuulijat kiinalaissoturin alkuperäislegendaan sekä sukeltaa elokuvan leikittelevään ja villiä vaatteidenvaihtoa sisältävään sukupuolenkuvaukseen.

 

MIKÄ MEITÄ VANHOJA VAIVAA? (KLO 11-11:45, LUOKKA 41022)

Eekoo ”Neekkis” Köngäs & Julia ”Kvartsi” Salminen

Kukaan somea käyttävä ei ole voinut välttyä huomaamasta, miten joka conin jälkeen nuoriso on pilalla. Nuoriso cossaa väärin, sotkee ja mölyää, toisin kuin Aikuiset Conittajat. Nyt kolme aikuista conittajaa kääntää keskustelun päälaelleen. On aika puolustaa nuoria ja miettiä, mikä vika on meissä vanhoissa conikävijöissä. Ohjelma sisältää huumoria.

 

K-POP RANDOM DANCE (KLO 11-14:45, LUOKKA 41023)

Kai, Sheo ja RokkU

Kyseessä on lähinnä eteläkorealaiseen ja myös japanilaiseen musiikkiin liittyvä, lukuisista coneista – myös viime vuoden Kummaconista – tuttu Random Dance Game ­peli. Pelissä soitetaan niin sanotusti ”randomilla” pätkiä kappaleista, ja mikäli pelaaja osaa kappaleeseen kuuluvan tanssin, täytyy hänen tanssia se. Tavanomaisten k-pop-­biisien täyttämän pelin seassa on yllätyksiä!

 

KUNNIAVIERASHAASTATTELU – AVI HEIKKINEN (KLO 12-12:45, KIRJASTO)

Avi Heikkinen

Kummaconin kunniavieras sarjakuvataiteilija Avi Heikkinen kertoo haastattelussa kirjoittamisesta sekä sarjakuvan kirjoitusprosessista. Valotusaika (2019) on tämän vuoden arvostelumenestys, jota on verrattu jopa Frank Millerin teoksiin. Haastattelijana Tuulia “Joy” Turpeenoja.

 

STUDIO KORPPIKELA ESITTÄYTYY (KLO 12-12:45, LUOKKA 41022)

Studio Korppikela

Kummaconin toteuttava elokuvakollektiivi Studio Korppikela ry:n tuotantoihin ovat kuuluneet Suomen kiertueella ympäri coneja kiertäneet Fandomelokuva (2016) sekä Fandom Squad (2018). Tervetuloa kuulemaan yhdistyksen toiminnasta sekä kurkistamaan ennakkoon seuraavan pitkän elokuvamme tuotantosuunnitelmiin!

 

ONNEKSI OLKOON, OLET KIRJAILIJA! (KLO 13-13:45, KIRJASTO)

J.S.E. Salminen

Jokainen meistä on haaveillut oman kirjan kirjoittamisesta. Julkaisukynnyksen ylittäminen voi kuitenkin osoittautua haasteelliseksi ja reittejä kustannussopimukseen lienee yhtä monta kuin kirjaakin – mutta se on mahdollista! Tällä luennolla kerrotaan kustantamon näkökulmasta esimerkkejä siitä, että mitä kirjailija voi odottaa tulevalta kustannussopimuksen jälkeen.

 

JOHDATUS BARAAN – K18 (KLO 13-13:45, LUOKKA 41022)

Katriina ”Kata” Koponen

Kaipaatko homopornoosi astetta miehekkäämpää mieskuvaa? Tervetuloa tutustumaan japanilaiseen bara-sarjakuvagenreen! Esittelemme genren historian, tärkeimmät piirteet ja suosittelemme ehkä jopa muutamaa teosta. Luennolla on ikäraja K-18, joten henkkarit mukaan.

 

SURKEIDEN SATTUMUSTEN COSPLAYDEITTI (KLO 13-14, JUHLASALI)

Deittiheittiöt

Elämä voi olla sarja surkeita sattumia, jolloin niistä selviämiseen tarvitsee toisen sielun. Uskallatko altistaa itsesi rakkauden vaaroille, varsikin, kun kaksi vaarallista karkuria tarttuvat deitin juontoon…

Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa osallistujat etsivät seuraa esittämilleen hahmoille. Suositusikäraja on 12 vuotta, ja ohjelma kuvataan myöhemmin julkaistavaksi.

 

AVI HEIKKINEN SIGNEERAA POKUTON PÖYDÄLLÄ (KLO 13-14, MYYNTIPÖYTÄSALI)

Tule tervehtimään Kummaconin kunniavierasta ja nappaamaan signeeraus vaikka ohjelmalehteen tai omaan kappaleeseesi Valotusaika (2019) -sarjakuvaa!

 

AVI HEIKKINEN: VALOTUSAIKA (KLO 14-14:45, KIRJASTO)

Avi Heikkinen

Arvostelumenestys Valotusaika on mielen nyrjäyttävä scifidekkari, jonka pääosissa seikkailevat lusmu pikkurikollinen, pehmolelupossuun asennettu elämäänsä tyytymätön tekoäly ja puolikuuro ex-poliisi. Albumi on tehty poikkeuksellisella tavalla: jokainen kuva on alkujaan aidoissa lokaatioissa oikein näyttelijöin kuvattu valokuva. Heikkinen esittelee käyttämäänsä kuvamanipulaatiomenetelmää ja käy läpi suureksi paisunutta projektia aina käsikirjoittamisesta lopullisten sivujen rakentamiseen.

 

CHUUNIN TEORIAKOE (KLO 14-14:45, LUOKKA 41022)

Aaron MacRöndel

Muistatko vielä Naruton ninja-akatemian pääsykokeet? Yksi niistä oli teoriakoe, missä piti tuntea yleiskäytännöllisiä asioita liittyen ninjataitoihin. Pääset nyt kokeilemaan samankaltaista testiä itsekin. Kysymykset voivat tällä kertaa liittyä mihin tahansa animaatiosarjaan ja aihealueeseen kuuluu myös länsimaalaiset animaatiot. Kysymyksiä on 15 ja niistä viimeinen on kaikista ratkaisevin. Saavuthan paikalle ajoissa, koska paikkoja kokeessa on rajallinen määrä. Mukana on myös yllätys mikä saattaa muuttaa kaiken…

 

PUKUNI ON KUVANI – COSPLAYN TERAPEUTTISET ULOTTUVUUDET (KLO 15-15:45, KIRJASTO)

Eekoo “Neekkis” Köngäs

Voisiko cosplaylla, tuolla ainaisella murheenkryynillä ja stressikimpulla olla mahdollisesti mielenterveyttä edistäviä vaikutuksia? Kyllä voi! Tule kuuntelemaan mitä kokenut cossari ja vastavalmistunut kirjallisuusterapiaohjaaja aiheesta tietääkään. Luennon pohjalta käytän lopputyötäni Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistolle.

 

NARUTO-MIITTI (KLO 15-16:45, LUOKKA 41022)

Yuri

Naruto-aiheinen miitti, jossa fanit saavat yhdessä keskustella sarjasta, pelata tietovisoja ja kuunnella musiikkia.

KUNNIAVIERASHAASTATTELU – JUHA-MATTI ”SHERIFF” SEPPÄ (KLO 15-15:45, LUOKKA 41023)

Juha-Matti ”Sheriff” Seppä

Kummaconin cosplayvieras Juha-Matti ”Sheriff” Seppä kertoo cosplayharrastuksestaan sekä astetta vaativampien pukujen suunnittelusta. Haastattelijana Tuulia “Joy” Turpeenoja.

 

DISNEYLUENTO: ÄITIENPÄIVÄSPESIAALI (KLO 16-16:45, KIRJASTO)

Julia “Kvartsi” Salminen

Keitä ovat Disney-elokuvien äidit? Minkälaisia äitejä tarinoista löytyy vai löytyykö ollenkaan? Ota vaikka oma äitisi mukaan ja tule ottamaan selvää disneyluennoitsijan äitienpäiväspesiaaliin!

 

ALATARINAN AU:T 101 – LYHYT KATSAUS UNDERTALE-FANDOMIN AU:HIN (KLO 16-16:45, LUOKKA 41023)

Eekoo “Neekkis” Köngäs

Niitähän piisaa, Undertalen vaihtoehtotodellisuuksia. Miksi Sansseja on niin monta? Miksi ollaan meren alla? Miksi kaikki tanssii? Kuka on Error? Luento tarjoaa pikaisen katsauksen ainakin yleisimpiin AU:hin. Luennolla saa myös keskustella omista suosikeistaan.

 

PÄÄTTÄJÄISET (KLO 17-17:30, AUDITORIO)

Studio Korppikela

Kaikki seikkailut päättyvät joskus, ja näin on myös vuoden 2019 Kummaconin suhteen. Viimeisenä hurraahuutona Örkki-setä Tommi ja cosplaykunniavieras Sheriffi lukevat conittajille iltasadun.