Taidekuja 2023


Kummaconin taidekuja saapuu jälleen ilahduttamaan kävijöitä. Haku taidekujalle aukeaa helmikuussa.

Taidekuja on auki tapahtuman molempina päivinä. Pöydät ovat koko viikonlopun pöytiä; vain lauantain tai sunnuntain pöytiä ei ole mahdollista hakea. Pöydän hinta ja koko tulevat vahvistumaan lähempänä hakua.

Kujalaisten valinta tapahtuu portfolioiden avulla, eli hakijoilta pyydetään hakemuksen yhteydessä esimerkkikuvia taiteesta tai tuotteista. Lue tarkemmat portfolio-ohjeet alempana sivulla.

Voit hakea kujalle joko yksin tai kaverin kanssa. Kaikki pöydälle tulevat taiteilijat tulee ilmoittaa hakuprosessissa, eikä myöhemmin ole mahdollista ottaa uusia taiteilijoita mukaan pöydälle. 

Jos olet kujaillut aiemmin, hakemukseen on hyvä liittää kuva aiemmasta kujapöydästä. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista!

PORTFOLIO-OHJEET

  • ”Portfolio” on fiini sana, mutta sitä ei tarvitse pelätä. Käytännössä se tarkoittaa vain, että laitat hakemukseesi kuvia taiteestasi tai tuotteistasi. 
  • Portfoliossa tulee olla maksimissaan 8 kuvaa per henkilö.
  • Portfolio voi olla esimerkiksi PDF-tiedosto, mutta voit myös linkata esimerkiksi Imgur- tai Drive-kansion. Halutessasi voit myös lähettää kuvat sähköpostin liitteenä taidekujavastaavalle. Tällöin kuvien maksimimäärä on 5 kuvaa.
  • Ethän linkkaa koko galleriaasi esimerkiksi Instagramissa tai deviantARTissa! Haussa huomioidaan vain sivut tai tiedostot, joihin on kerätty haun vaatima määrä kuvia.
  • Jos pöydälle on tulossa useampi taiteilija, suosittelemme lähettämään yhteisen portfolion. Tällöin portfoliossa voi olla max 8 kuvaa per henkilö (esimerkki: kahden ihmisen yhteisessä portfoliossa saa olla yhteensä 16 kuvaa). On eduksi, jos portfoliossa erottaa selkeästi, mikä työ on kenenkin.
  • Ikuisuuskysymys haussa on, hyväksytäänkö kuvaksi kollaasikuvia tai kuvia, joissa näkyy useampia tuotteita. Kuvissa saa näkyä useampia tuotteita, kunhan niillä on selkeä yhdistävä tekijä (esimerkiksi ”tällaisia puisia yhden tuuman nappikorviksia”) tai ne myydään yhdessä settinä. Suosi kuitenkin yhden tuotteen kuvia hakemuksessasi.

VALINTAPROSESSISTA

  • Kujalla on aloittelijakiintiö. 
  • Tämän lisäksi edellisenä vuonna olleita kujalaisia otetaan kujalle maksimissaan 40%. Mikäli jaat pöydän useamman taiteilijan kesken ja joku teistä on ollut viime vuonna Kummaconin taidekujalla, lasketaan koko hakeva kokonaisuus viime vuonna kujailleeksi, jos pöydän tuotteista 50% tai yli on viime vuonna kujailleen ihmisen tuotoksia. 
  • Valinnassa pyritään tuomaan kujalle mahdollisimman moninainen kokonaisuus niin teemoiltaan kuin tuotteiltaan. Tämän lisäksi hakemuksissa lasketaan eduksi tapahtuman erityisteemat: Kummacon on moninaisesti populaarikulttuuriin (myös kirjallisuus ja länsimainen populaarikulttuuri) keskittyvä tapahtuma, joten pyrimme huomioimaan myös erilaisia teemoja ja fanikulttuureja.

AI-GENEROITU TAIDE

Kummaconin taidekujalla EI saa myydä AI-generoitua taidetta eli tekoälyohjelmilla automaattisesti luotua taidetta. Taidekujalla saa myydä vain taidetta, jonka on itse tuottanut. AI-taide hyödyntää muiden ihmisten tekemää taidetta ilman lupaa, joten tällaisen myyminen lasketaan taidevarkaudeksi ja tekijänoikeusrikkomukseksi.

Nousiko nyt jo kysymyksiä? Taidekujavastaavalle voi laittaa kysymyksiä osoitteeseen taidekuja@kummacon.com !