Ohjelmalehti

Paperisia ohjelmalehtiä löytyy myös conipaikalta.

Ohjelma

LAUANTAI:

JUHLASALI:

Klo: 11:00 – 11:30

AVAJAISET

Kumma Kopla ja Lili

Tervetuloa polkaisemaan tapahtumaviikonloppu käyntiin!

Antifragile-dance cover by Lili

Lili

Lili esittää tanssicoverinsa kappaleesta Antifragile.

Klo: 12 – 12:45

Fantasian kirjoittamisesta: Mikä kaikki voi mennä pieleen?

Kirjailija Sini Helminen

Kummaconin kunniavieras kirjailija Sini Helminen kertoo fantasiakirjallisuuden kirjoittamisesta. Mikä kaikki voi mennä pieleen?

Klo 13 – 13:45

Sateenkaarikirjallisuuspaneeli

Kirjailija Sini Helminen, Kumma Koplan Fanni ja Eerika sekä Ooka ry.

Kirjallisuusohjelmansa 2023 uudistanut Kummacon on Suomen ensimmäinen sateenkaareva kirjallisuusfestivaali! Tervetuloa mukaan kuuntelemaan tekijöiden ja harrastajien ajatuksia aiheesta. Paneelin puheenjohtajana toimii FM Johanna Salminen.

Klo 14 – 14:45

NordicMuse – Worldwide Stage!

NordicMuse

Lähde lomalennolle NordicMusen tanssien siivittämänä. Kiristä turvavyösi, sillä luvassa on vauhtia ja vaikuttavaa idoliloistoa. NordicMuse on oululainen LoveLive! -covertanssiryhmä, joka tuo tämän vuoden Kummaconiin trooppisia tuulahduksia kesää odotellessa.

Lähde kanssamme matkustamaan ympäri maailmaa ja selvittämään, pääsevätkö kaikki jäsenet läpi turvatarkastuksesta. Tai löytävätkö kaikki perille matkakohteeseen? Tai kuka löytää hienoimmat matkamuistot?

Saa, shuppatsu da yo!

Klo 16 – 16:45

Cosplaykisa

Kumma Kopla ja BLUFF

Odottaako kaapissasi puku, jota haluat esitellä maailmalle? Poltteleeko sinua päästä lavalle taas pitkästä aikaa? Nyt sinulla siihen täydellinen tilaisuus, sillä Kummaconissa  järjestetään perinteisesti cosplaykisa! Kisan väliaikaohjelman esittää BLUFF-tanssiryhmä.

Ilmoittaudu kisaan täällä!

Klo 18 – 22:00

Iltabileet

Tule juhlasaliin laittamaan tanssijalalla koreasti ja bilettämään muiden conittajien kanssa sekä nauttimaan iltabileiden ohjelmasta, johon kuuluu muun muassa illan käyntiin potkaiseva Twice Medley-tanssiesitys, Danceoke ja Speed Deitti! Iltabileet ovat alkoholittomat ja ikärajattomat.

Klo 18 – 18:10

Twice Medley

COSMOS

COSMOS esittää Twice Medley:n kolmella ikonisella kappaleella. Voitte odottaa tuttuja biisejä rovaniemeläisen COSMOS -tanssiryhmän esittämänä. COSMOS osallistuu tapahtumaan 9 jäsenen voimalla.

Klo 18:30

Speed Deitti

Kissapoike ja Kumma Kopla

Speed deitti on iltabileiden oma spesiaali deitti, missä pääset löytämään rikostoverin, ystävän tai vaikka naapurin harvinaisen nopeaan tahtiin.

Ilmoittautumislomake täällä!

Huom! Cosplaydeittiin ja Speed Deittiin on erilliset haut.

LUENTOSALI 1 – Kumma Seminaari:

Klo 12 – 12:45

Mytologisen sateenkaaren alta

Kvartsi

Mytologian maailma on täynnä erilaisia myyttisiä tarinoita, jotka kertovat kaikenlaisista kedon kukkasista ja leikatuista silkkihihoista. Tervetuloa kuuntelemaan sateenkaarevia tarinoita läheltä ja kaukaa!

Klo 13 – 13:45

Eekoo Köngäs, HutK

That Time I Got Reincarnated as a Slime kertoo tarinan ihmisestä, joka jälleensyntyy hirviönä ja alkaa luoda omaa ihannevaltakuntaansa toisessa maailmassa. Tässä isekai-animessa minua kiinnosti, miten Rimuru Tempest hiljalleen muuttuu ihmisestä joksikin aivan toiseksi, jättäen taakseen ihmisyyden kahleet ja rajoitteet niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Klo 14 – 14:45

Lohikäärmeiden historia

Julia Salminen, FM

Miten samankaltainen taruolento voi esiintyä mytologioissa ympäri maailmaa? Vai esiintyykö se? Mistä lohikäärmeet tulivat ja millaisia ne ovat? Tule kuuntelemaan todellista historiaa (luultavasti) kuvitteellisesta otuksesta!

Klo 15 – 15:25

”Born this way” vai ei? Tutkijan vuodatus essentialistisesta seksuaalisuuskäsityksestä ja lohdutus identiteettikriiseilijöille

Kata Koponen

”Synnyin tällaiseksi, joten deal with it!” Seksuaalisuuden syntyperäisyys on ollut historiallisesti tärkeä perustelu, kun homoseksuaalisuudelle on haettu yhteiskunnallista hyväksyntää. Mielikuva ihmisen Yhdestä Oikeasta Sisäisestä Seksuaalisuudesta onkin sittemmin jämähtänyt ihmisten mieliin. Tämä ei vain täysin kestä nykyisiä seksuaalisuustutkimuksen käsityksiä ja aiheuttaa tuskallisen paljon identiteettikriisejä, jos kokemus vaikuttaa jollain tapaa erilaiselta kuin aiemmin. Voinko olla X jos aiemmin koin olevani Y? Seksuaalisuus- ja kulttuurintutkija kertoo essentialistisen seksuaalisuuskäsityksen taustoista ja merkityksistä ja opettaa ehkä samalla näkemään kulttuurimme vakiintuneiden käsitysten taakse. Luento on suunnattu ihmisille, joille akateeminen seksuaalisuustutkimus ei ole millään lailla tuttua, joten tieteellistä otsikkoa ei tarvitse pelästyä – puhumme suomea!

Klo 16 – 16:45

Luen, siis kirjoitan – kooste kirjoitusoppaista

JSE

Hyödyllisiä neuvoja vai ihanaa prokrastinaatiota? Kooste kirjoitusoppaiden parhaimmista neuvoista kirjailijanaluille: mukana kotimaisia sekä klassikoita maailmalta.

RYHMÄTYÖTILA:

Klo 12 – 13:30

Cosplay impro-paja

Mire ”Mirko” Uotila

Tule mukaan improamaan cosplayhahmossasi. Improssa tehdään pieniä kohtauksia ja päästään esiintymään hahmossa. Myös oc:t ja turrit ovat tervetulleita.

Ilmoittautumislomake täällä!

Klo 14 – 15:45

Cosplay-mafia

Alex

Ihmiset tulevat piiriin istumaan ja pelaamaan erä tai pari Mafia-peliä, mutta oman itsensä sijasta esittävät hahmoaan, jota cossaavat.

SUNNUNTAI:

JUHLASALI:

Klo 12 – 12:45

Cosplaydeitti

Deittiheittilöt

Onko sinun ensirakkautesi kadonnut mystisissä olosuhteissa? Tarvitsetko kumppania, jonka kanssa selvittää elämän mysteerit? Cosplaydeitti on leikkimielinen Napakymppiä parodioiva ohjelmanumero, jossa osallistujat esittävät cossaamiaan hahmoja ja tavoittelevat kumppania. Osallistuja esittää hahmoaan, ja etsii tälle seuraa, eikä ohjelmassa oikeasti pariuduta. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen Google Forms-lomakkeen kautta, mutta ohjelmaan pääsee mukaan myös yleisöstä. Ohjelma voidaan taltioida ja julkaista myöhemmin.

Ilmoittautumislomake on täällä!

Klo 13 – 13:45

Lentoon! -lolitamuotinäytös 💜

Juontajana Krista Hakkarainen

Tervetuloa seuraamaan pohjoisen lolita-yhteisön muotinäytöstä, jossa pitsit, röyhelöt, printit ja kauniit kankaat pääsevät hurmaamaan! Lolita-tyyli on japanilainen katumuoti, joka ottaa vaikutteita ranskalaisesta rokokoo-tyylistä ja viktoriaanisesta tyylistä, ja on kehittynyt 80-luvulta tähän päivään. Malleina toimivat vapaaehtoiset pohjoisen lolitat. Juontajana toimii Krista Hakkarainen.

Klo 14 – 14:45

Conijumppa

Pahvi

Hupaisa rento jumppa conipäivälle vedetään frööpelipalikoiden tahtiin ja muiden tuttujen jumppabiisien mukaan. Tässä ohjelmassa on sallittua päästää sisäinen lapsesi irti ja tanssia näiden klassikoiden tahtiin.

Ohjelma soveltuu kaiken ikäisille.

Tarkoituksena on päästä venyttelemään ja pitää hauskaa.

Klo 15 – 15:45

Genshin Impact – Kiss, Marry, Abyss

Hencosplay & Zombie

Genshin Impactin suuri hahmovalikoima herättää pelaajissa monia tunteita, ja nyt sinulla on mahdollisuus tulla jakamaan omia mielipiteitäsi monelle tutussa peliformaatissa ”Kiss, Marry, Kill”. Totta kai Genshin-twistillä maustettuna. Ohjelma on suunnattu kaikille Genshinistä kiinnostuneille ja ikäsuositus on 13+.

Klo 16 – 16:45

Revontulet: JUMP to the SKY!

Revontulet

Lauluryhmä Revontulet on täällä taas tarjoilemassa kattauksen mukaansatempaavia musiikkinumeroita – tällä kertaa Project SEKAI-rytmipelin maailmasta! On viimein aikamme kokeilla siipiämme uusissa maisemissa ja lavalle astuukin nyt idoliryhmä MORE MORE JUMP! Luvassa on lennokas esitys joka vie katsojan matkalle idolien ja virtuaalilaulajien SEKAIhin!

Klo 17 – 17:30

PÄÄTTÄJÄISET

Kumma Kopla / Myycosplay & Morticia Le Fay

Tule päättämään tapahtuma tyylillä conin virallisiin päättäjäisiin! Luvassa pääjärjestäjien kiitokset, paljastuksia tulevasta tapahtumasta ja MortiMyyn upea esitys!

Duo MortiMyy: Wings of Song

Myycosplay & Morticia Le Fay

Lähdetään virtuaalimaailma ”U”:n ja Bellen musiikin mukana lentoon… viuhkanmuotoisin siivin!

LUENTOSALI 1

Klo 12 – 12:25

Ompelukoneen perushuolto

Mirva Hussi

Tuntuuko ettei ompelukone tee yhteistyötä? Tule tutustumaan miten saat pidettyä oman ompelukoneesi paremmin kunnossa ja yhteistyöhaluisena.

Klo 12:30 – 12:55

Saumurin perushuolto

Mirva Hussi

Tökkiikö tikki? Miten pitää saumuri mahdollisimman hyvässä kunnossa? Tule tutustumaan sen huoltoon ja puhdistukseen!

Klo 13 – 13:45

Parempaa maailmaa… ainakin The Sims-peleissä

Kvartsi

Sul sul! Kiinnostaisiko elämällä leikkiminen? Pitsakuskien kiusaamisen ja Viikatemiehen kanssa flirttailun ohella The Sims on historiansa aikana ottanut simin kokoisia askeleita kohti inklusiivisempaa ja moninaisempaa pelimaailmaa. Mitä muutoksia on tullut lisäosasta toiseen ja mitä kaikkea voisi olla vielä tulossa?

Klo 14 – 14:45

Lolitamuodin 101

Heta ”lumi_lolita” Myllymäki

Vilahtiko conissa röyhelömekko? Tämä luento käy läpi lolitamuodin perusasioita, historiaa ja yhteisöjä Suomessa. Tervetulleita ovat sekä kiinnostuneet, vasta-aloittaneet sekä jo harrastavat.

Klo 15 – 15:45

Homoja minun piirretyissäni!?!

Eekoo “Neekoo” Köngäs

Moninaisuutta piirretyissä? Se on todennäköisempä kuin luulet, varsinkin 2020-luvulla. Luento käy läpi 2010-2023 vuosina nähtyjä Disneyn ja Dreamworksin animaatiota ja niiden sisältämää queer-representaatiota, ja miten se on kenties vähentynyt tai lisääntynyt.

Klo 16 – 16:45

Ilmojen halki – Ghiblin lentiäiset

JSE & Kvartsi

Studio Ghiblin elokuvissa vain taivas on rajana – vai onko sittenkään? Tällä luennolla koostamme ja käsittelemme erinäisiä Ghibli-elokuvissa esiintyviä lentiäisiä aina lentokoneista lohikäärmeisiin.

RYHMÄTYÖTILA:

Klo 12 – 13:30

Cossaajan poseeraustyöpaja

Morticia Le Fay

Miten esiinnytään karismaattisesti cosplay-kisalavalla? Miten poseerata valokuvassa niin, että hahmosta näkyy paitsi puku, myös persoona? Miten pidetään jännitys kurissa ja mihin kädet kannattaa laittaa?

Työpajassa cosplay-harrastaja ja burleskiartisti Morticia Le Fay antaa cossaajille vinkkejä lavalla tai kameran edessä poseeraamiseen ja liikkumiseen, hahmon sisäistämiseen ja ilmaisuun sekä esiintymisjännityksen hallintaan. Tämä ei kuitenkaan ole burleskityöpaja, vaan pajan sisältö on räätälöity nimenomaan cossaajien tarpeisiin ja sen aikana käsitellään ja harjoitellaan sekä lavatyötä että valokuvissa poseerausta, painotus osallistujien toiveiden mukaan. Paja sopii sekä aloittaville cossaajille että kisakonkareille. Työpajan aikana liikutaan jonkin verran, mutta hiki ei pitäisi tulla.

Klo 14 – 15:45

Lentämistä-VR

Ina Tuovinen

Marvel Iron Man-VR.pelin ensimmäisen tutoriaalin kokeilu. Yksi pelikerta kestää noin 10 min.

Klo 16 – 16:25

Nyrkin ja silmäniskuja – teatteriväkivalta ja -romantiikkatyöpaja

Teja

Tule oppimaan, miten kohauttaa yleisöä saamatta oikeushaastetta pahoinpitelystä tai ahdistelusta.

Pajan aikana käydään läpi erilaisia tapoja esittää väkivaltaa ja pussailua uskottavan näköisesti saamatta tai antamatta mustelmia tai huuliherpestä. Työpaja on suunnattu larppaajille ja cossaajille.

OHEISOHJELMAT:

Kummaconissa on mukana paljon oheistekemistä! Osa oheisohjelmasta on auki koko viikonlopun (esimerkiksi Kummallinen piirtoseinä), mutta osa on auki vain osan tapahtumaviikonlopusta:

PELISALI: CRYO ry

LA: klo: 12 – 18

SU: klo: 12 – 16

KARAOKEHUONE:

Kumma Karaoke

LA: klo 12 – 18

SU: klo: 12 – 16

PAKOHUONE:

Kumma Escape Room

LA: klo 12 – 18

SU: klo: 12 – 16

PIHA:

Hävikkikukkaseppeletyöpaja

SU: klo 13-17